loading

Den røde tråd

Den røde tråd

Når Marion Larsen julepynter i sin lyse lejlighed, er er den traditionelle julefarve rød altid til stede. I år har den klassiske julefarve fået selskab af ‘kleinblå’. For julepynt må gerne have kant – traditioner til trods.

magasin

Mad og Bolig

fotograf

ANDREAS MIKKEL HANSEN

dato

No. 11, 2018

01

Kleinblå

Farven er også kendt som International Klein Blue (IKB) og er en intensiv ultramarinblå farve, opfundet i 1947 af den franske kunstner Yves Klein og siden patenteret. Yves Klein var kendt som maler, skulptør og performancekunstner. Han blev født i 1928 og døde i 1962.

02

Nye traditioner

Ikke kun juletraditionerne, men også selve lejligheden er ny for familien. Det er kun et år siden, Marion Larsen og hendes kæreste var gennem en omfattende istandsættelse, hvor de valgte hvidskurede trægulve og hvide vægge – kun soveværelset har fået en lys, grå nuance – og en boligindretning i lyse toner. Det er enkelt og nordisk inspireret.

03

Pynt op med et pift

Vælg et tema eller en rød tråd, og lad det være gennemgående i hele juleudsmykningen. Giv julen et moderne tvist, og tilsæt en kontrastfarve eller iøjnefaldende pynt. Du kan sagtens slippe afsted med vilde ting, når resten af pynten er afdæmpet og traditionel.

Marion Larsen Klein Blå
Marion Larsen - nordisk jul i rød og blå
Marion Larsen - den røde tråd

Undgå, at indretningen bliver kedelig eller forudsigelig,.

Lad udgangspunktet for din pynt være klassisk, så de skæve ting træder frem.